Pouk na daljavo ... delo od doma ... skrb za šolo ... skrb za gospodinjstvo ... čas za pomoč pri nalogah ... čas za daljši sprehod v gozd ... čas za branje itd.

Kje najti čas za vse, kar želimo delati in izkusiti, čeprav imamo pred seboj navidez proste dneve?

Mene pri tem rešuje urnik, dnevni načrt. 

Še nedolgo nazaj sem prisegala na mesečne koledarje (v čem vidim njihovo prednost, povem od drugi priložnosti), zdaj ... ko dejansko ne vemo, kakšne odločitve bomo morali sprejeti čez nekaj dni ... je plan današnjega dne veliko bolj aktualen in primeren.

Moja dnevna rutina se je postavila  'na glavo' ... pa ne samo moja:) in če sem želela dobro razporediti svoj delovni čas in čas za pomoč dekletom pri šoli, hkrati pa najti čas tudi za daljše sprehode v gozd ipd. sem morala oblikovati urnik.

Načrt dneva.

V nasprotnem primeru sem bila izgubljena. Nisem vedela čemu dati prednost, česa se lotiti zdaj oz. kasneje. Moje dekline niso vedele, kdaj me lahko prosijo za pomoč, kdaj ne.

Dnevnega načrta nisem oblikovala samo zase, ampak tudi za svoje dekline ... otrokom še hitreje misli begajo na lepše (torej stran od 'pouka').

Dnevni načrt, ki je dostopen na spodnji povezavi, je namenjen šolarjem, da si bodo lažje organizirali dan.

Ker je jasnost o razporeditvi nalog in prostega časa pomembna za kvalitetno in učinkovito učenje, sem urnik oblikovala tudi za vas.

Šola namreč še vedno poteka, le da je v drugačni obliki. In pomemben del takšne šole je tudi dobra organizacija, ki pripomore k predvidljivosti in varnosti.

Spodnji dnevni načrt je namenjen šolarjem. Lahko vam je kot ideja pri oblikovanju svojega urnika ali pa si prenesite spodnji dnevni načrt.

Prilagam tudi primer, kako ga lahko uporabite.

Da ne boste urnika tiskali vsak dan, pa priporočam plastificiranje in uporabo 'piši-briši' flumastra ali samolepilnih lističev.

Je odličen pripomoček, ki otroka vodi od dejavnosti do dejavnosti in pri katerem je priporočljivo, da tudi sam sodeluje.

Ne pozabite na 'top točko dneva', kamor zapiše (ali pove) svoj najlepši dogodek dneva (s tem dejanjem usmerjamo pozornost na dobro okrog nas).

Pozabavajte se in ob pisanju dnevnih dejavnosti kakšno besedo narišite, zamenjajte s simbolom ... tako boste uporabili obe možganski polovici, kar je tudi za sproščeno učenje ključnega pomena.

Z vpisom  podatkov si prenesite svoj dnevni načrt:

S prenosom priročnika se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja in uporabo vaših osebnih podatkov.

Naj vam bo v korist!