5 dni, 5 tematik, 5 strokovnjakov, 5 webinarjev

v zaprti facebook skupini

se je odvijalo v času od 27. aprila do 1. maja 2020

SPROŠČENO O UČENJU

facebook live z različnimi strokovnjaki, ki vam bodo dali nov vpogled in nasvete na področju učenja


Povabila sem pet strokovnjakov, s katerimi se pogovarjala o učenju. 

Vsak gost je iz svojega strokovnega področja dodal kamenček sestavljanke k učenju.

Bil je čas splošne karantene in šolanja od doma. Marsikateri starš se je znašel v vlogi učitelja.

A marsikateri starš pomaga otroku pri učenju ne glede na zunanje dogodke.

In občasno nam zmanjka idej, na kakšne načine jim pomagati, kako jih motivirati, ko pride dan brezvolje?

Pa hkrati ne pozabiti nase.

5 strokovnjakov, vsak odličen na svojem področju, pride v vašo dnevno sobo

Pogovori so potekali v živo, v zaprti facebook skupini. V povprečju posnetki trajajo 1 uro. 

Kdo so bili moji gostje?

Image

GREGOR RABIČ, inženir

Gregor je inženir, inovator ter mentor dijakom in študentom v tehnološkem podjetju, sicer pa inštruktor, svetovalec in motivator pri učenju, avtor matematičnih nalog ter ustvarjalec namiznih didaktičnih iger.

Je matematični ljubitelj, ki vedno išče nove načine za razlago, razvil je tudi lasten način vizualne predstavitve števil in računskih operacij. Ta pogosto neljubi predmet, bova pogledala skozi kvadratke in krogce ter razbila abstraktnost matematike.


Image

MANJA KRISTANC, univ. dipl. pedagog in andragog, prof. angl.

Manja je avtorica knjige Moj otrok je brihten, samo učiti se mu ne da in vodja zavoda Manja360, kjer svetuje otrokom, najstnikom in staršem pri vzgojnih težavah in učnih težavah.

Pogovarjali se bova o motivaciji za učenje, saj je pouk na daljavo krepko posegel na motiviranost otrok in najstnikov za učenje. Kje se skriva motivacija za učenje in kako jo prebuditi na plan? Kako motivirati mlajše otroke in kako najstnike?


Image

JASMINA KOZEL HARLEY, certificirana aromaterapevtka, dilp. eoc, Aroma Coach

Jasmina je skulirana mama dveh otrok 'fruktalčkov' ter mentorica programa S.E.M.Kul (za otroke) in programa S.E.M.Kar.Sem (za odrasle). Prodorno poznavanje eteričnih olj bo delila z nami in nam bo odprla svet v vonjave eteričnih olj, predvsem tiste, ki so za učenje in pomnjenje najbolj koristne.

Pogovarjali se bova o prednostih uporabe eteričnih olj v učne namene in zakaj je mešanica eteričnih olj bolj primerna kot zgolj uporaba posameznega eteričnega olja.


Image

ŠPELA GRDADOLNIK, mag. prof. pouč. na razr. stop.

Špela je učiteljica razrednega pouka, ki že nekaj let poučuje 1. razred. V svoje poučevanje vnaša inovativne metode učenja. Pri otrocih spodbuja kreativnost in učenje preko igre. Je soavtorica didaktičnega inštrumenta Vrline razreda (Založba Rokus Klett), ki obravnavajo dejavnosti za razvijanje pozitivnih medsebojnih odnosov.

S svojim širokim znanjem in številnimi izkušnjami nam bo povedala katera so tista ključna znanja, ki jih mora otrok usvojiti v prvi triadi in kako z enostavnimi triki lahko pomagamo starši.


Image

ELENA KECMAN, univ. dipl. pedagoginja, transakacijska analitičarka, spec. psihoterapije

Elena je osebna svetovalka in psihoterapevtka za odrasle in otroke ter predavateljica pedagoškim delavcem in staršem na tematiko učinkovitega komuniciranja.

Najina tema pogovora bo komunikacija z otroki oz. najstniki. Kako se z njimi pogovarjati o obveznostih, kako omehčati besedico 'morati' in pravilno razporediti pohvale in kazni ter pohvalo in kritiko.


V kolikor smo v vas prebudili radovednost in zanimanje, vas srčno 💛 vabim, da naredite naslednji korak:

izpolnite naročilnico spodaj, podatke za nakazilo pa prejmete na mail. V povprečju posnetki webinarjev trajajo 1 uro, ogledate pa si jih lahko kadarkoli in kjerkoli, v vašem tempu.

Na webinarjih "SPROŠČENO O UČENJU" vam bomo ponudili nasvete in ideje, kako naj učenje doma (p)ostane sproščeno, učinkovito in prijetno za vas in otroka/najstnika.  

Vsebine nimajo rok trajanja 🙂


NAROČILO:

Email bo uporabljen zgolj za novičke Rumene Hiške in ne bo posredovan drugim podjetjem.

S prenosom priročnika se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja in uporabo vaših osebnih podatkov.